Sojabiffar
Sist jag gjorde sojabiffar så tog jag i lite och gjorde jättemånga. Så jag frös in till dagar när jag inte orkar laga mat (eller har något hemma). Idag var en sådan dag vid lunch. Jag tog fram en sojabiff (122 kcal) och rörde ihop sallad på sånt jag hade hemma. 90.0 gram tomat (18 kcal), 1.0 dl KESO mini (Arla) (63 kcal), 1.0 dl böngroddar (0 kcal), 1.0 tsk olivolja (44 kcal) och ihop med en halv latte (66 kcal) och en nutrilettbar (228 kcal) så slutade lunchen på 541 kcal. Perfekt.
Sojabiff med miniplommontomater, minikeso, böngroddar, olivolja och ruccola.

Och såhär gör man sojabiffar:
Sojabönsbiffar med zucchini
3 dl sojabönor
1 st zucchini
1 purjolök (inte bladen)
2 ägg
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar
1,5 dl ost 17 %
1. Blötlägg sojabönorna över natten (tror det är ca 10 timmar men det är inte jättenoga). Koka de sedan ihop med grönsaksbuljong i 1-2 timmar. Det blir jätteskummigt men det är bara att ta bort. Häll av vattnet och skölj när de är klara.
2. Riv zuccini och ost och finhacka purjolöken.
3. Mixa sojabönorna ihop med vitlöken och blanda med alla andra ingredienser
4. Klicka ut 9 biffar på bakplåtspapper och in i ugnen på typ 225 grader tills de har fått fin färg.
Sojabiff med miniplommontomater, minikeso, böngroddar, olivolja och ruccola.

Och såhär gör man sojabiffar:
Sojabönsbiffar med zucchini
3 dl sojabönor
1 st zucchini
1 purjolök (inte bladen)
2 ägg
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar
1,5 dl ost 17 %
1. Blötlägg sojabönorna över natten (tror det är ca 10 timmar men det är inte jättenoga). Koka de sedan ihop med grönsaksbuljong i 1-2 timmar. Det blir jätteskummigt men det är bara att ta bort. Häll av vattnet och skölj när de är klara.
2. Riv zuccini och ost och finhacka purjolöken.
3. Mixa sojabönorna ihop med vitlöken och blanda med alla andra ingredienser
4. Klicka ut 9 biffar på bakplåtspapper och in i ugnen på typ 225 grader tills de har fått fin färg.
Kommentarer
Trackback