Vitlöksmarinerade borlottibönor med potatis och kesoröra

Ja marinad blev det till borlottibönorna. Jag tog olivolja, ½ vitlöksklyfta och 1 tsk basilika. Jag gillar borlottibönor eftersom de inte är lika mjöliga som vita bönor eller kidneybönor. Dessa är lite mer fasta och nötiga i konsistensen. Dessuotm är de jättebra på att drå åt sig smak så man kan få dem att smaka i princip vad man vill :)

De ska stå i blöt 12-4 timmar och sedan koka 30-45 minuter. Mina låg nog i blöt i ca 17-18 timmar och kokade i 30 minuter. Efteråt marinerade jag dem i kanske 15 minuter.

Och så har jag ätit potatis idag :) det är inte ofta men det ska man ju inte heller. Jag kan ju passa på att inflika att jag inte är emot pasta/potatis/ris men jag väljer att inte äta det för ofta eftersom kalorierna drar iväg. Dessutom har jag lärt mig att uppskatta mat utan att blanda i en massa sånt. Men som sagt, ibland så är det gott att unna sig det. Idag tog jag en potatis och skivade tunnt (det är fler på bilden, jag vet, men de är till resten av familjen. Jag åt 51 gram potatis.)
Jag hällde ut ½ matsked olivolja på bakplåtspappret och strödde över lite salt. Sedan vände jag potatisskivorna i det och satte in dem på 250 grader grill i 15 minuter.



Kesoröran gjorde jag av 75 gram keso, 55 gram rödlök (på tok för mycket, nästa gång blir det hälften) och 80 gram tomat. Kryddade med aromat och citronpeppar.

Vitlöksmarinerade borlottibönor med potatis och kesoröra


Hela lunchen gick på 310 kalorier och jag tog mig friheten att ta en latte efteråt också ;-) Och ja jag vet att berlottibönorna ser jätteråkigt ut, de är mycket snyggare innan man kokar dem men sånt är livet ;-)

Mellanmål och middag idag är ett hopkok av smoothie, nutrilettbars och nutreilettshakes. Och ja just det, ett par morötter också. Ligger på 1611 kalorier just nu och vet inte riktigt vad jag ska peta i mig mer. Borde ha ätit ordentlig middag, då hade jag inte vart så hungrig nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0