Öh

Gud vad trött jag är idag, orkar inte berätta allt. Men jag var ute hela förmiddagen och eftermiddagen så det blev bara nutrilettbars. Till middag åt jag lax, keso och avokado. Ligger på 1900-nånting i kalorier, orkar inte kolla, måste sova.

Vi ses på måndag igen förresten, jag åker till gränna  på kräftskiva över helgen. Ska sköta mig så gottt det går :)

Kamutvete med zucchini och svamp




Kamutvete plus zucchini, champinjoner, mungbönor

Är lika med:

Kamutvete med zucchini och svamp :)


90.0 gram champinjoner 22 kcal
20.0 gram mungbönor kokta 18 kcal
100.0 gram skivad zucchini 15 kcal
60.0 gram (okokt) Kamutvete 210 kcal
30.0 gram tomat 6 kcal
= 270 kcal

Skiiitgott! Och vegetariskt men det är bra ibland :)

Till lunch blev det en sojalatte och två nutrilettbars för jag var ute och flängde.

Till mellanmål rörde jag ihop 100 gram plommon, 100 gram mezeyoghurt och 1 passionsfrukt. 173 kalorier :)


1569 står jag på nu så det blir nog en eller två nutrilettbars till ikväll. Äter jag två så hamnar jag på 2052 så det går ju. Men jag kanske bara tar en. Vi får se.

Och imorgonbitti klockan 8 ska jag träna bodypump på S.a.t..s. Hjälp.






Igår

Igår rörde jag ihop 4.0 gram citrongräs 0 kcal ,10.0 gram schalottenlök 3 kcal, 60.0 gram Quinoa, kokt 72 kcal ,100.0 gram räkor 84 kcal, 2.0 dl kokos (Arlas kokosmjölk) 180 kcal i en stekpanna och hälde över 58.0 gram skivad avokado 93 kcal = 432 kcal till lunch



latte och nutrilettbar till mellanmål.

Till middag köpte jag icas pastramikassler, den är sååååå himla god och det är liiite fler kalorier än i vanliga kassler, typ 30-40 mer/100 gram men det är det värt :)



Jag skivade den och la in den i folie i ugnen under tiden som jag gjorde avokadoröran. Ungefär samma som igår.

50.0 gram mezeyoghurt 60 kcal , 60.0 gram avokado 96 kcal 70.0 gram tomat 14 kcal

150.0 gram pastramikryddad kassler 225 kcal och 40.0 gram sparris 9 kcal

Sedan strödde jag över citronpeppar, lite mungbönor och riven morot ( orkade inte väga för det va så himla lite)

404 kalorier för middagen

Pastramikassler med avokadoröra


På kvällen blev det ett plommon och en nutrilettbar till och dagen slutade på 1922 kalorier :)

Förresten så smygvägde jag mig i morse och vågen stod på 76,4 :)

Vikter

Enligt viktklubb ( länk till artikeln ) så ökar vikter runt handleder/vrister förbränningen när man är ute och går. Jahapp, då var det bara att ta på sig de katastrofalt knallorangea vikterna jag köpte på Gekås för 100 år sedan och gå ut och gå :)



Och visst känns det skillnad, jag måste bara komma på ett sätt att inte få skav av dem ( det var nog därför jag slutade använda dem förra gången)

Mackor och bönguacamole

Okej då kör vi. Frukost, ningen nyhet, min gröt är helig ;-)

Till lunch kände jag mig helt oinspirerad och hade nästan inget hemma så jag tog faktiskt mackor. Har börjar våga mig på det så smått nu :)

80.0 gram Familjeruta 208 kcal, 1 sparris 2 kcal 100.0 gram KESO mini (Arla) 70 kcal 8.0 gram Röd Pesto 44 kcal 1.0 krm citronpeppar 0 kcal 60.0 gram Nutrilett meal 228 kcal  = 552 kcal

...och det bevisar ju egentligen bara hur värdelöst bröd är för jag blev knappt mätt som av en riktig lunch och jag var tvungen att äta nutrilett också.

Men det var gott :)




Det blev två nutrilettmeal till mellanmål idag för jag var ute hela eftermiddagen och blev hungrig av det.

Till middag blandade jag 4 gram spansk chillipeppar, 20 gramschalottenlök, 100 gram mezeyoghurt, 50 gram babyplommontomater 60 gram mungbönor och 100 gram avokado till en röra. Sedan stekte jag en kycklingfilé (140 gram) och la röran på kycklingen. Såååå gott! 498 kalorier.




Kycklingfilé med bönguacamole


Ikväll blir det smoothie på jordgubbar och lite mezeyoghurt som blev över ( fanns ju bara 1 litersförpacknigar och den är FET) och inklusive en promenad tidigare idag så ligger jag på 1982 kalorier idag.





Vägdag.

Jahapp, så var det vägdag. Och helgens slappande gjorde att jag stod blixtstilla sen i fredags så nu vägde jag 76,8- Men det är iallafall 0,5 kilo mindre än i måndags. Alltid något. Men nu tar jag tag i det ordentligt igen. Det är bara jobbigt när det blir avbrott och jag inte kan äta som jag vill. Nästa helg ska jag och barnen till vår gamla somamrstugai gränna och gå på kräftskiva och där kan jag inte påverka maten alls. Får se hur bra jag lyckas där. Det blir nog bra :)

Lugn lugn

...Ingen fara, jag har inte gett upp ;-) Jag har bara låtit bli att räkna i helgen eftersom jag har fyllt år (26) och firat det med olika människor både fredag, lördag och söndag. Jag har inte flippat ur på riktigt några av dagarna, jag har bara inte orkar räkna efter. Det har väl blivit lite mer än vad ajg borde gissar jag eftersom jag åt pasta både igår och idag plus tårta idag så jag får väl en stå-still-vägning imorgon med antar jag. Jag smygvägde mig dock i fredags och då var jag nere på 76.8. Får se hur illa helgerns slappande visar sig ha varit på vägningen imorgon :S Jaja. Imorgon är det nya tag oavsett, det är långt till nästa kalas ;-)

Skitfisk

Okej, jag erkänner, jag är världens sämsta hemmafru, haha. Ja de där rödspättafiléerna ja. Jag hade förberett så fint och skulle bara lägga filéerna i folie ihop med färsk basilika och citronpeppar när jag upptäcker att de inte är rensade! Eller ja, det var ju inga inälvor och sånt skit i men det var ju skinn och ben kvar. Jaha, bara att ta fram kokboken då för jag har nog aldrig rensat fisk i hela mitt liv :S Jag tyckte att jag gjorde precis som det stod i boken men jag fick inte loss några ben!!!
Så när min man kom hem från jobbet så stod jag i köket och höll på att börja gråta pga av den där idiotiska fisken. Han bara skrattade. Så fisken åkte i soporna. Barnen fick rester från igår + korv, jag cyklade och handlade grejer till varma mackor till min man och nutrilettbars till mig och så fick det bli middagen. 2 nutrilettbarn för mig alltså. Sedan gjorde jag en fruktsallad med ananas/passionkeso, vaniljyoghurt, plommon. hallon, blåbär, limejuice och ingefära. Och nu har jag precis varit ute och gått i 30 minuter.

Så jag ligger lite back i kalorierna idag, 1694 inklusive promenaden. Så kan det bli ibland, jag skyller det på fiskhelvetet.

Delikatess

Ja den heter så Tomat och ost. Delikatess med örter. Det är sånna där färdiga vegetariska rätter från hälsans kök. Denna var ny så jag tänkte att jag kunde prova :)

Jag la dem i folia och la in dem i ugnen på 200 grader en liten stund. Tog ut dem och serverade med oliver och mosad avokado med aromat och citronpeppar.

120.0 gram Tomat och ost delikatess (Hälsans kök) 264 kcal, 100.0 gram avokado 160 kcal, 9.0 st oliver gröna 54 kcal = 478 kcal



En nutrilettbar och ett plommon till mellanmål blev det sedan.

Ikväll blir det färsk rödspätta som min snälla man har fiskat :) Tänkte få användning av min röda pesto som blev över igår så jag kommer nog hitta på något sånt :)

Kyckling med röd pesto

Igår ja. Min lunch blev 2 nutrilettbars och latte, mellanmål blev 1 nutrilettbar och en banan. Ja jag vet men jag var knappt hemma ;-)

Till middag blandade jag ihop 70.0 gram vit quinoa 84 kcal, 100.0 gram avokado 160 kcal, 30.0 gram Röd Pesto 165 kcal 100.0 gram tärnad kycklingfilé 134 kcal och 5.0 st oliver  30 kcal = 573 kcal



På kvällen gjorde jag fruktsallad på  45.0 gram banan 44 kcal, 75.0 gram KESO mini (Arla) 53 kcal, 90.0 gram hallon och blåbär frysta 29 kcal ,  45.0 gram kiwi 22 kcal  och 45.0 gram Mild yoghurt Naturell (Arla) 27 kcal = 174 kalorier.

2055 kalorier på hela dagen.

Choklad!

Aaah, jag är sugen på choklad! Såhär har jag inte kännt på länge :( Fattar inte varför detta kom över mig. Har ätit jättegod mat och en jättegod fruktsallad nu på kvällen och så kommer detta!  Ska nog gå och lägga mig och hoppas på att det är borta imorgon.

Vad jag har ätit idag kommer imorgon för kameran är inne i barnens rum och jag orkar inte smyga in där och riskera att väcka stora tjejen.

Promenad och frukt

Ja jag kom ut i 45 minuter :) En älg fick jag också se minsann. Den sprang rakt över vägen kanske 10 meter framför mig. Men jag var nästan hemma och det var ljust ute så det var lugnt. Hellre det än mitt inne i skogen och i mörker liksom ;-)

När jag kom hem blandade jag 180 gram mango, 50 gram kiwi, 80 gram keso, 40 gram  yoghurt och 1 passionsfrukt. Yum!



212 kalorier. Så minus promenaden så ligger jag på 1691 idag. Lite för lite kanske men det kändes som det behövdes för att få bort pluffskänslan jag har i kroppen. HAr druckit massor av vatten idag med så jag hoppas att det känns bättre imorgon.

Nu väntar sängen och somna till Sex and the city :)


Fläskfilégryta med chili och saffran

Ja det blev en fika med två kompisar senare på dagen dvs nutrilettbar och sojalatte ;-)

Och ja jag lyckades komponera ihop en gryta faktiskt. Jag slog ihop idéer från två recept jag hittade på helenas web (se bland mina länkar) så här kommer mitt egna recept (ta den mängd du själv vill ha men jag skriver mina exakta mått för att kalorierna ska stämma):

Stek 380 gram fläskfilé, 200 gram skivade champinjoner och 150 gram skivad zucchini i 1 msk olivolja. Salta och peppra. Häll sedan i 1 pkt saffran och 1 krm chilipulver.



Häll över allt i en gryta och häll på 3 dl milda minimat (7% fett) och lägg i en köttbuljongstärning.



Jag kokte 150 gram färsk broccoli och hade till, resten av familjen åt ris.

Fläskfilégryta med chili och saffran


Och när jag knappade in allt på viktklubb så kom jag fram till att hela min middag bara gick på 271 kalorier!!! Oj...Wow. Det kändes lyxigt och onyttigt men det var det ju inte :) Detta gör jag om.

( Kan dock tillägga att jag tog min mat och sedan hällde jag i 2 dl milda minimat till för annars blev det för starkt till barnen. Man kan ju ta mindre chili också)

Så nu står jag på 1721 kalorier idag och nu sitter jag bara och väntar på att jag ska smälta maten och sedan ska jag ut och gå. För nu är jag laddad igen. Det kändes inte bra imorse men nu ska jag INTE stå still till nästa vecka :)

Gryta?

Idag önskas gryta från resten av familjen så nu sitter jag här och försöker knåpa ihop något som jag kan äta med gott samvete också. Tänkte inkludera den andra fläskfilén som jag köpte förra veckan. Jag tror jag har kommit fram till något men det inte varje dag jag gör gryta så jag vet inte riktigt hur bra jag är på det. Och vad jag ska ha till :S Det får nästan bli kokta grönsaker eller något. Hm, hm, hm. Får tänka lite till.

Ja just det, jag är helt värdelös och dricker smoothie till lunch :S Jag var så sugen på det och så var jag inte så hungrig för frukosten blev så sen.

Men åh

Ja som jag trodde, jag stod helt still denna veckan - 77,3 kg. Jag har inte ätit dåligt (ni ser ju allt jag äter haha) men jag har ändå kännt att det inte har hänt något. Men så är det ibland. Det känns surt och som att man lika gärna kan smacka i sig en chokladkaka eftersom man ändå inte går i vikt av att äta bra men jag tänker inte göra det. Då går jag upp igen. Jag fortsätter som vanligt och så blir det säkert ner nästa vecka.

Nu ska jag äta resten av min sena frukost, vet inte vad som hände idag men vi var väl lite slöa ;-) Sedan ska jag fundera på vad vi ska äta till lunch.

Frukt till middag

Nä det är inte helt optimalt med frukt till middag men jag var sååå sugen och det kändes som ett bra sätt att komma tillbaka efter all ost och gott igår ;-)

1.0 dl jordgubbsyoghurt 90 kcal
140.0 gram kiwi 67 kcal
100.0 gram mango 67 kcal
2.0 st passionsfrukt 18 kcal = 243 kcal




Så nu står jag bara på 1333 kalorier men jag tänkte ta en nutrilettbar så jag kommer att sluta på 1561 idag men det är okej. Imorgon är det vägdag och mäta midjan-dag. Ser inte riktigt fram emot det för jag tror inte det blir så bra. Känner mig jätesvullen av någon anledning och jag misstänker att det är att drack dåligt med vatten igår. Jag har försökt åtgärda det idag och det känns bättre. Hoppas det blir bra tills imorgon. Midjemåttet var 84 cm sist jag mätte och registrerade det på viktklubb och det var för en månad sedan. Jag har mätt efter det och då har det varit nere på 80 så vi får se hur det ser ut imorgon. Och vikten är ok om den står still denna veckan med tanke på att jag gick ner så mycket förra veckan.

Det får bli som det blir. Bara det inte går upp ;-)

Tillbaka!

Hej! Tillbaka efter cencuren igår. Det blev dock inte så illa som jag befarade. Fyra nutrilettbars hann jag med under dagen (hann inte äta frukost hemma och det fanns ingen tid för mat på dagen) och vid 16-tiden åt vi buffé på bröllopet men det var mest en massa salsor och sallader så jag klarade mig bra tror jag. Två små baguetter och två skivor brieost var kanske inte så bra men som sagt, jag hade fria tyglar igår. Bröllopstårtan var väl inte helt nyttig heller men den var GOD och jag njöt av varje sekund OCH jag tog bara en bit :) Två glas champagne och en mjölkdrink också så jag antar att det drog iväg lite men inte överdrivet.

Idag blev det gröt utan russin till frukost och bara en halv latte = 367 kcal.


Lunchen blev lite rester från i fredags, orkade inte engagera mig. är jättetrött idag.
1 Latte 96 kcal
110.0 gram avokado 176 kcal
80.0 gram KESO mini (Arla) 56 kcal
50 gram Quinoa, kokt 60 kcal
80.0 gram Kycklingfilé utan skinn grillad 107 kcal
= 495 kcal

Ingen bild, kameran var upptagen då.

Nu har jag nyss cyklat iväg och handlat en massa frukt så det blir faktiskt fruktsallad till kvällsmat. Känner att jag behöver en liten vitaminbomb för jag är verkligen helt slut. Återkommer. ( Äter förresten en bar nu också)

Ingen rapport idag

Jag har varit lite hemlig idag, sorry. Men jag ska fota en kompis bröllop imorgon så kamerans batteri har stått på laddning så jag har inte kunnat fota något. Dessutom har jag stressat runt för att hitta leggins och det har mest blivit nutrilett idag med. Men jag åt kyckling filé i ugn med avokadosallad till middag så det blev bra :) Hamnade på 2030 kalorier och sedan åt jag ett päron till så jag tror att jag kom ganska exakt.

Imorgon ska jag som sagt på bröllop så då tänker jag för första gången på läääänge tillåta mig själv att äta precis vad jag vill. Den blivande bruden har dock hintat om nyttig mat så jag litar på det ;-) Åter kommer på söndag för då är jag nyttig igen :)

Tendersteak med machesallad och kronärtskocka.

God men kanske inte världens bästa lunch: Halv smoothie, latte och nutrilettbar med ny smak (mörk choklad).


Sedan blev det nutrilettbar till mellanmål och en mango som jag delade med barnen. Gissar att jag fick i mig kanske 140 gram. Inte ens 100 kalorier för gooooodis. Mango är gott men knölig att dela och skala.




Igår när jag fyndade billig fläskfilé så köpte jag även färdigmarinerad tenderasteak. Det är alltså nötinnanlår marinerad i någon barbequekryddning och sedan en glaze med äpplesmak till. 100 gram hade bara 110 kalorier så jag tog 200 gram och 4 kronärtskockor och machesallad med tomat, balsamvinäger och olivolja. 365 kalorier för att bli proppmätt :)



En latte efter maten och två nutrilettbars senare står jag på 2112 kalorer idag. Så jag har för första gången på länge gått över kalorigränsen, haha. Inte så mycket dock. Och hade jag räknat med promenaden till och från affären så hade jag nog legat under me njag har ingen aning om hur länge jag var ute så det blir svårt. Jag får vara oludig idag enligt vikklubb ;-)

Fläskfilé i chili-lime-sås med sparris och zucchini

Maken satt vid datorn hela kvällen igår så jag uppdaterar idag. Men jag minns inte riktigt nu. Maten var iallafall sååååå god och jag MÅSTE bara rekomendera Keldas chili/lime-sås! Så extremt god och bara 80 kcal/100 gram. Jag köpte en massa fläskfilé också för de kostade bara 49 kr/kg. Så jag marinerade fläskfiléskivor i citron och vitlök och stekte och sedan hällde jag bara på såsen. Sedan stekte jag zuccini och sparris i samma kryddor och hade till = massa mums!



Fläskfilé i chili-lime-sås med sparris och zucchini


382 kalorier för 5 skivor fläskfilé, sås och grönsakerna.


Lunchen igår var bara något jag rörde ihop lite snabbt med keso, bönor och avocado. Mellanmål blev nutrilett som vanligt.

På kvällen var jag ute och gick i 60 minuter så med det inräknat så blev det 1895 kalorier på hela dagen.


Promenad...

Det blev en promenad på 35 minuter i rask takt (så fort jag kunde). Jag räknade ut att jag gick ungefär 1 mil/timme. På viktklubb kan man bara fylla i upp till 6,4 km/timme så jag fick göra det och då har jag bränt 189 kalorier på den promenaden. Känns snålt, jag var helt slut efteråt. Jaja, spela roll.

Räksallad till lunch och lammfärsbiffar med champinjoner och svamp tilll middag

Efter misären igår så tänkte jag hålla mig mätt idag. Så jag slog till med räksallad med ägg och samma kesoröra som igår. Det enda jag ändrade med kesoröran är att jag tog mindre bönor och mer avokado och keso.Sedan tog jag 100 gram räkor, 2 ägg (+två äggulor som barnen inte ville ha) och sallad.


Räksallad med bönkeso



646 kalorier (hoppsan) men jag åt inte upp allt. Kan tänka mig att det blev 100 mindre eller nått.

Till mellanmål åt jag nutrilett och drack sojalatte på espresso house.

Resten av familjen ville ha falukorv idag och det var jag inte så himla sugen på så jag tog lammbiffarna som blev över igår och gjorde en varm sallad till det:

80.0 gram sparris ( ca 4-5 stycken) 18 kcal
130.0 gram skogschampinjoner 31 kcal
Saften från en halv citron 2 kcal
0.5 msk olivolja 66 kcal
aromat, citronpeppar
1 vitlöksklyfta


=

Rör ihop allt och låt stå en stund.

Lägg ner röran + lammfärsbiffarna i folie


In i ugnen på 250 grader i 20 minuter. Klart!

Lammfärsbiffar med champinjoner och svamp i citronmarinad


Alltså, sparris med citron och vitlök är helt oslagbart. Åh, allt passade så bra ihop och jag är så glad. Och mätt ;-)
351 kalorier allt som allt.

En nutrilettbar ikväll och jag är uppe i 2086 men det stämmer ju inte helt eftersom jag inteåt upp all min lunch så jag ligger nog ganska bra till idag med.



Dålig dag. Idag bättre.

Igår var ingen bra dag alls. Jag var hungrig hela tiden och kände mig fet. Inte blev det bättre när jag tog mod till mig och la ut mina 100-90-80 bilder i en vikttråd jag är med i och EN person valde att kommentera. Då märkte jag att jag fortfarande inte är säker på min kropp för jag började direkt fundera på varför ingen sa något. Hade det handlat om vad som helst förutom min kropp så hade jag inte brytt mig men det var ett stort steg för mig och när då ingen (en) säger något så börjar jag direkt spekulera i varför. Och med tanke på min syn på min kropp så var det såklart tankar som att de fortfarande tycker att jag är äckelfet och att det inte har hänt något, alternativt att de inte vet hur de ska förklara på ett fint sätt att; visst var du mastodontfet innan men du är fortfarande inte vacker. Jag hoppas (och alla normalt tänkande människor tror ) väl att det handlar om avundsjuka eller att de helt enkelt inte bryr sig. Men det är jag inte tillräckligt stark för att intala mig själv än. Bilden åkte bort igen iallafall för jag blottar inte mig sådär utan respons.

Den här dagen har börjat med god frukost samtidigt som två skitsura och gnälliga barn klättrade på mig och slängde vällingflaskor i huvudet på mig under tiden så den här dagen ser ju inte ut att bli bättre. Men jag kände mig inte fet när jag gick förbi spegeln iallafall.

Nu ska jag förbereda lunch (så jag slipper göra det i stress sen) och sedan ska jag gå och fika (soja-latte) med en snäll kompis som är grym på att peppa mig för det behöver jag idag!

Hungrig

Usch, jag är för första gången på denna viktresan verkligen sugen på att äta mer! Jag känner mig hungrig. Ingen trevlig känsla. Det måste bero på min värdelösa lunch idag. Måste äta två lagade mål mat om dagen. Vet inte riktigt vad jag skulle äta heller för egentligen känns det helt onödigt. Hade jag haft frukt hemma så hade det varit ganska givet men nu har jag tyvärr inte det.

Borde kanske gå och lägga mig men samtidigt så har jag ägnat 2,5 timme åt att få lilltjejen att somna ordentligt så det hade ju inte suttit fel med lite egentid innan jag ska sova...

Lammfärsbiffar och keso med quinoa, borlottbönor och avokado

Jag lägger in dagens mat i pausen på CSI så ursäkta om det inte blir så detaljerat ;-)

Lunch blev nutrilettshakes och en smoothie, mellanmål blev nutrilettbar och latte + ett gäng vindruvor.

Middag: 400 gram lammfärs, 1 ägg, 1 stor vitlöksklfta ½ matsked timjan , salt och citronpeppar. Forma till 8 biffar, pensla med olivolja.

In i ugnen på grill 175 grader i 20 minuter.

Rör ihop 80 gram kokta berlottibönor en halv avokado, pudra med chilipulver, aromat och citronpeppar. Droppa över lite citronsaft och häll på ½ matsked olivolja. Låt stå ett tag (mina stod nog i 2 timmar)

Rör sedan ner 1 dl minikeso och ½dl röd quinoa.

Klart!

Lammfärsbiffar och keso med quinoa, borlottbönor och avokado


519 kalorier för kesoröran och två biffar ( Biffarna är 116 kalorier styck). Och mums!

En nutrilettbar till CSI också så jag ligger på 2057 kalorer idag men då har jag inte räknat med att jag var ute och gick i 1,5 timme med barnen. Dock blev det en massa "stanna och springa tillbaka för att hämta 2,5-åring och sådär så jag kan inte räkna exakt).

Jag fick lite bannor från viktklubb idag:
Oj, du har gått ned i vikt i en snabbare takt än rekommenderat. Var försiktig att inte gå ned i vikt på ett sätt som skadar din hälsa.

Och jag antar att det är för att jag gick ner mer än 1 kilo på denna veckan. Men jag vet att jag har ätit lite för lite kalorier så jag ska försöka hålla mig till det jag ska.

Nu CSI !!!

Byxor från förr.

Rotade bland gamla kläder och hittade ett par byxor som jag hade jämt i början av året dvs då när jag drog igång viktnedgången efter andra graviditeten och vägde 93-94 kilo. Jag var tvungen att prova och de passade ju sådär nu ;-)


Vägdag

Måndag= Vägdag men eftersom jag smygvägde mig innan helgen så blev det ju inte jättespännande: 77,3 kilo. Men på hela veckan är det faktiskt 1,4 kilo (!!!) Hur gick det till? Jaja, jag klagar inte om det händer ibland men det är lite mycket att gå ner/ vecka alltid.

Fattar ni att jag har vägt nästan 40 kilo mer än nu?! Jag kan inte fatta det. Som jag måste ha sett ut!

Vitlöksmarinerade borlottibönor med potatis och kesoröra

Ja marinad blev det till borlottibönorna. Jag tog olivolja, ½ vitlöksklyfta och 1 tsk basilika. Jag gillar borlottibönor eftersom de inte är lika mjöliga som vita bönor eller kidneybönor. Dessa är lite mer fasta och nötiga i konsistensen. Dessuotm är de jättebra på att drå åt sig smak så man kan få dem att smaka i princip vad man vill :)

De ska stå i blöt 12-4 timmar och sedan koka 30-45 minuter. Mina låg nog i blöt i ca 17-18 timmar och kokade i 30 minuter. Efteråt marinerade jag dem i kanske 15 minuter.

Och så har jag ätit potatis idag :) det är inte ofta men det ska man ju inte heller. Jag kan ju passa på att inflika att jag inte är emot pasta/potatis/ris men jag väljer att inte äta det för ofta eftersom kalorierna drar iväg. Dessutom har jag lärt mig att uppskatta mat utan att blanda i en massa sånt. Men som sagt, ibland så är det gott att unna sig det. Idag tog jag en potatis och skivade tunnt (det är fler på bilden, jag vet, men de är till resten av familjen. Jag åt 51 gram potatis.)
Jag hällde ut ½ matsked olivolja på bakplåtspappret och strödde över lite salt. Sedan vände jag potatisskivorna i det och satte in dem på 250 grader grill i 15 minuter.



Kesoröran gjorde jag av 75 gram keso, 55 gram rödlök (på tok för mycket, nästa gång blir det hälften) och 80 gram tomat. Kryddade med aromat och citronpeppar.

Vitlöksmarinerade borlottibönor med potatis och kesoröra


Hela lunchen gick på 310 kalorier och jag tog mig friheten att ta en latte efteråt också ;-) Och ja jag vet att berlottibönorna ser jätteråkigt ut, de är mycket snyggare innan man kokar dem men sånt är livet ;-)

Mellanmål och middag idag är ett hopkok av smoothie, nutrilettbars och nutreilettshakes. Och ja just det, ett par morötter också. Ligger på 1611 kalorier just nu och vet inte riktigt vad jag ska peta i mig mer. Borde ha ätit ordentlig middag, då hade jag inte vart så hungrig nu...

Promenad, nutrilett och så blir det borlottibönor imorgon!

Det blev en promenad på 35 minuter (137 kcal) och en nutrilettbar (228 kcal). Så dagen slutar på 1626 kalorier.

I eftermiddags la jag förresten borlottibönor i blöt så imorgon blir det nog marinerade borlottibönor av något slag. Ska fundera lite på det och så återkommer jag imorgon ;-)

Borlottibönor



Kokosräkor med citrongräs, basilika och morötter

Maten idag blev mums! Och nästan som riktig kinamat.

Kokosmjölken från sist jag använde det gjorde mig sugen varje gång jag öppnade frysen så idag bestämde jag mig för att göra mig av med den (har dock 1,5 dl kvar). Så jag cyklade och köpte citrongräs och morötter och improviserade.



Jag hällde i 1,2 dl kokosmjölk i en stekpanna, finhackade nästan en hel bit citrongräs och la i.  1 vitlöksklyfta, salt, citronpeppar, chilipulver och 1 tsk fryst basilika.
I med 100 gram bambuskott. Det fick stå på låg temperatur medan jag strimlade 2 morötter (120 gram).
Sedan la jag i morötterna och rörde runt dem i kanske 5 minuter. Häll i 2 dl (ca 100 gram) frysta räkor och låt det stå tills räkorna är tinade. Fyll en tallrik med sallad och lägg upp maten. Sedan sköljde jag ur stekpannan och ställde tillbaka på spisen, i med 10 gram pinjenötter (de som blev över från peston) och rostade tills de fick fin färg. Strö över maten. Tadaaa! 414 kalorier!

Kokosräkor med citrongräs, basilika och morötter



Resten av dagen har varit lite knasig, det blev smoothie och 2 nutrilettshakes till lunch och en bar till mellanmål så nu ligger jag på 1535 kalorier och klockan är 19.40. Får se hur jag gör, just nu är jag inte alls hungrig efter jättemiddagen ;-)

Kycklingwraps och köttfärslimpa med keso!

Jag har ätit böröööööd idag, haha.. Helt otroligt, det var nog 3 månader sedan :) Jaja, det var till middag så jag kommer tillbaka till det. Frukosten känns onödig att nämna, det är som vanligt ;-)

Jag var så himla trött vid lunch idag så jag orkade inte göra något avancerat. Jag kollade lite i frysen och hittade en bit köttfärslimpa som jag gjorde för några veckor sedan. Köttfärslimpa är enkelt men ganska tråkigt så jag blandade i en massa roliga saker. Keson och zuccinin gör limpan jättesaftig och god :) Dessutom fyller den ut så att det blir mindre köttfärs och mer nyttiga saker.

Kesoköttfärslimpa (10 portioner)
1000 gram blandfärs
2 dl KESO mini (Arla)
1 dl riven zucchini
3 msk spenat fryst
3 st tomat er
170 gram champinjoner konserv utan lag
2 klyfta vitlök
Salt&Peppar

Rör ihop allt utom champinjonerna och forma till en limpa. Lägg champinjonerna ( man kan givertvis ta vilka grönsaker man vill här, ibland har jag gjort med färska champinjoner och broccoli och det är jättegott) runt om och kör in i ugnen på 225 grader. Minns tyvärr inte hur länge men man ser ju när den börjar se klar ut. 20-30 minuter kanske.

Jag blandade 100.0 gram KESO naturell (Arla) 90 kcal, 40.0 gram Quinoa 48 kcal, 60.0 gram gurka 7 kcal och 50.0 gram tomat 10 kcal och åt till.




Nutrilettshake och nutrilettbar till mellanmål och sedan maten: Kycklingwraps!



Åter igen så kan man ju såklart ha på precis vad man vill men jag tog lite av allt möjligt. Brödet jag valde var fullkornsrågbröd och hade bara 126 kalorier /bröd. Salladen (vi gillar röda prislappar, haha) var ekologisk småbladssallad (orkar inte räkna kalorier på sallad, det är så himla lite). Jag la allt på ett fat så hela familjen kunde ta det som de ville ha ( rödlök, tomat, mungbönor, sallad) och sedan gjorde jag en liten såsgrej med keso och vitlökssalsa som jag hade sedan äckelmaten för några dagar sedan. Kyckling gjorde jag i ugnen. In med några vitlöksklyftor och en citron i rumpan (sorry), pensla med olivolja, citronpeppar och salt. 175 grader i 1 timme ( jag har varmluftsugn så om ni inte har det så får ni nog ha den längre). Om ni gör som jag och stoppar in en citron i kycklingen så glöm inte att sticka hål på den med en kniv några gånger först.

Jag vägde allt efterhand som jag plockade och la på brödet.

20.0 gram tomat 4 kcal, 2.0 st Lövånger (Tunnbröd 9% fiber) Fazer 252 kcal 100 gram Kyckling utan skinn 134 kcal, 20.o gram mungbönor 18 kcal. Och så rödlök men den orkar jag inte räkna.

Färdigt

Kycklingwraps


447 kalorier för två skitgoda wraps! Tog en latte efteråt också så hela middagen gick på 541 kalorier.

Nu väntar en smoothie som står i frysen och efter den ligger jag på 1947 kalorier (1812 om man räknar med en timmes promenad med vagnen)

Bra dag :) Men den började ju bra med vägningen också ;-)

Smygvägning

Vägde mig igår och imorse trots att jag har vägdag på måndag. 77,9 båda dagarna :D Så nu ligger jag på -15,7 kilo sedan jag drog igång i februari. Sammanlagt 32,1 kilo mindre än vad jag har vägt som allra mest (utan barn i magen). Wow. Jag är ganska bra jag ( jo man får säga så)

Hit och dit, fläng och skitdålig matdag...

Usch, idag har jag haft en såndär dålig flängdag där allt har varit kaos och fel tider osv osv. Jag åt gröt till frukost som vanligt, det enda stabila i mitt matliv just nu känns det som... Och så Latte då såklart. Så frukosten var ju normal. Sedan skulle jag träffa en kompis i stan vid 11 så jag slängde i mig en nutrilettshake och cyklade in. Efteråt skulle vi äta ute vilket är helt omöjligt när man ska gå ner i vikt så jag åt 2 nutrilettbars och drack en halv latte.

Vid 15-tiden var jag hungrig igen såklart men samtidigt kände jag inte att jag hade tid att laga världens mat för jag skulle på möhippa 17.00 och det låg en bit bort. Jag slängde ihop lite som jag hade hemma och som gick fort bara så att det inte skulle fladdra framför ögonen.

80.0 gram tonfisk i vatten 88 kcal
80.0 gram KESO naturell (Arla) 72 kcal
50.0 gram tomat 10 kcal
20.0 gram Quinoa, kokt 24 kcal
20.0 gram mungbönor kokta 18 kcal
= 212 kcal



Ja det blev ju iallafall någonting men jag blev väl inte jättemätt.

Möhippan bestod av minigolf långt-bort-i-ingenstans och barnen var vansinniga och trötta (lilla ammas fortfarande till sömns) så vid 19.00 fick jag åka hem mitt i minigolfen och hann alltså inte äta där. En nutrilettbar i bilen hem och 20.00 sov barnen och jag kände hur hungrig jag verkligen var.

Så efter lite rotande i kyl/frys hittade jag 170 gram kokt fullkornapasta från igår och 100 gram köttfärs. Jag la till några coctailtomater och lite parmesan och sen var jag mätt!

Inklusive cyklingen så ligger jag på 1684 kalorier idag (1954 annars) så OM jag hade haft frusna jordgubbar nu så hade jag inte tackat nej till en smoothie men det har jag ju såklart inte :( Jag får dricka bara lite yoghurt, det blir bra.

Massa mellanmål...

1 tsk socker räckte inte, det fick bli 2. Men jag har hittat nya havregryn med korn i och det är lite mindre kalorier (typ 320 istället för 350/100 g) så det jämnar väl ut sig.

Lunch blev lite mindre än en portion av det från igår. Och det blev jag inte så himla mätt av så jag tog en nutrilettshake och en bar också.

Sedan cyklade jag hem till en kompis och fotade hennes barn och sedan cyklade vi vidare till lekplatsen. Där drack jag en nutrilettshake och åt en bar och drack två små koppar kaffe. Alldeles för mycket mellanmål men jag var hungrig, fattar inte varför...

Maten har jag redan gått igenom ja. Efter maten blev det en halv smoothie för jag hade inte tillräckligt med jordgubbar :(

Allt som allt blev det 2049 kalorier idag (cyklingen inräknad) så det blev ju bra. Och middagen blev gooooood :)

Räkor i kokos och vitlök med quinoa

Jag har gått och varit sugen på vitlöksräkor i ett par dagar nu och imorse så zappade jag förbi rachel ray och såg att hon gjorde något sådant. Jag hade såklart missat hälften och hade noll koll på allt hon stoppade i men jag gissade, tog bort sånt jag själv inte ville ha och la till sånt jag ville ha. Resultatet blev såhär:

Räkor i kokos och vitlök med quinoa



Och såhär gjorde jag:
Häll 1,5 dl kokosmjölk i en stekpanna. Lägg i 50 g kokta mungbönor, 80 gr tunnt skivade coctailtomater, 3 cm finhackad purjolök, 1 pressad vitlöksklyfta, 2-3 tsk fryst färsk basilika, salt och citronpeppar och puttra en stund. Häll i 2 dl frysta räkor och låt de ligga i tills de har tinat.

Häll allt över 1 dl färdig röd quinoa (jag hade färdigkokt i kylen). Jag använder risentas ekologiska


Jättegott, enkelt och 487 kalorier

Resten av dagen kommer sen när jag har lagt barnen.

Kyckling och böngratäng med tomat och broccoli.

Ok frukosten blev lite annorlunda idag för jag skulle ju inte använda suketter och jag hade glömt att köpa russin till gröten. Det slutade på 431 kalorier och var inte alls lika god pga av att jag saknade mina russin ;-.)

Lunch ja... Jag åt spagetti! Det ni, det är inte ofta. Men jag hade gjort spagetti och köttfärssås till resten av familjen igår och jag kände att jag behövde lite kompensation för minm äckliga middag igår så 150 gram fullkornsspagetti ( kungsörnens tunna såklart), 100 gram köttfärssås, 1 tsk parmesan och 40 gram kokta mungbönor var jag mätt, glad och hade bara fått i mig 404 kalorier :)

Fullkornsspagetti med köttfärssås och mungbönor


Det blev tidig lunch och jag skulle iväg till en kompis 14.00 så innan vi åkte drack jag en påse nutrilett med 2 dl minimjölk = 170 kalorier ( även om viktklubb vill ha det till 184 men det stämmer inte)

Hos kompisen blev det sammanlagt tre små kommar latte varav en med vaniljessens, X antal frukter och en allevobar. Jag räknade ihop det på en höft och hamnade på 612 kalroer så vi kör på det :)

Middagen blev kyckling och böngratäng. Jag hackade 40 gr. svarta bönor, mest för att lura i man och barn det, de syns inte lika bra då ;-)

Jag blandade dem med 100 gr. munbönor och 85 gr. broccoli. Sedan blandade jag 180 gr.i kyckling som jag hade stekt i vitlök, salt och peppar och 400 gr.krossade tomater som jag hade låtit puttra en stund med vitlök.

Ner med allt i en gratängform och på med 7 skivor ost.


Kyckling och böngratäng med tomat och broccoli.



237 kalorier
per portion om man delar gratängen i 3 portioner. Och man blir mätt. Tur det för mitt mellamål idag blev lite överdrivet ;-) Men jag är uppe i 1867 kalorier sammanlagt och nu tänkte jag göra de där hemska magövningarna igen och sedan får vi seom det kanske blir en nutrilettshake efter det kanske.

Sur på viktklubb och så jag älskar mungbönor!

Viktklubb strular igen så jag kan inte gå in och räkna ut nånting idag :S Har skrivit och klagat faktiskt för det händer så himla ofta och det är sådär när man betalar för det... Återkommer så fort jag har fått ordning på det. Så länge kan jag passa på att presentera min nya passion: MUNGBÖNOR! Jättebra bönor som i och för sig ska blötläggas lika länge som alla andra men de ska bara kokas i 10-15 minuter sedan. Och så är de små så det blir ingen mjölbomb i munnen som av typ kidneybönor och vita bönor (spykänsla deluxe för mig så jag undviker dem).

Mungbönor (Har legat i blöt men inte kokat)


Nu ska jag cykla bort till affären och köpa havregryn så jag har någon frukost imorgon. Upptäckte nyss att de nästan var slut :S

Återkommer med bilder på dagens mat senare ikväll!

Bra dag, men middagen såg äcklig ut.

Vanlig frukost, gröt + latte. Hade dock världens diskussion med A angående mina suketter i gröten. Jag vet att det är knäppt men jag tycker faktiskt det är gott! Efter lite övertalning så kollade jag iallafall och 1 tsk socker är 16 kcal så jag kommer faktiskt ge mig och byta till det i fortsättningen. Naturligt är bäst. Men jag tänker ändå dricka cola light ibland ;-) Sådeså!

Till lunch åt jag en bit överbliven pestokyckling med samma sallad som igår. En smoothie slank ner eftersom jag jag inte blev mätt.

Fikade på Espresso House och drack en Sojalatte med hasselnötssmak och åt en nutrilett karamellbar. Det fick bli mitt mellanmål :)

Till middag fick jag en vision om en bönröra men den gick helt fel. Den såg äcklig ut och den smakade halvbra. Inte vidirg men jag kommer inte göra om det och jag tänker inte rekommendera den till någon om man säger så.

Den bestod av Röd quinoa, svarta bönor, creme fraishe, vitlökssalsa, gul paprika och ruccolasallad. Och den såg ut såhär: (ursäkta, jag vet att det ser ut som att någon redan har ätit det)

Quinoa och svarta bönor i vitlökssalsa.


Efter en magmuskeldödare (5 olika mag/ryggövningar á 50 upprepningar) så åt jag en nutrilettbar och dagen slutade på 2019 kalorier.

Bekännelse

Igår kom A hem med ett pringelsrör och jag tog faktiskt en ca 2 cm's hög och åt. MEN man får unna sig sålänge man lever bra annars och det inte är för ofta. Mig har det nog hänt 3-4 gånger sedan i maj. Det är ganska häftigt för man uppskattar det mer nu. Förr kunde vi köpa varsin chipspåse och kränga, det är ju helt galet. Det känns ganska avläsgset nu. Men då njöt man inte av det på samma sätt som nu. Nu tyckte jag mest att det var salt och flottigt efter några styckna och då var det ju lika bra att sluta. Och kalorimässigt så tror jag det var lugnt, jag låg ju en bra bit efter igår...

Fredag, lördag, söndag, vägdag...

Vägdag idag och efter att jag hade samlat mod ett tag så hoppade jag upp på vågen. Tre gånger blinkade 78,7 mig rakt i ansiktet. Jag vet att det låter jättemycket för många men bara att väga något på 70 är en seger för mig, det är så himla mycket mindre än 80, 90 och 100 liksom. Jag har vägt 79 i en vecka nu och det ör ju också 70-nånting men att gå ner på 78  gör ju verkligen att jag är under under 80 nu :) Det är inte så katastrof-långt ifrån mitt mål och normalvikt heller. Jag har 27,9 i bmi nu och 25 är gränsen till normalt (även om jag håller med om att bmi kan vara väldigt missvisande). Så nu är det dax för lite sen gröt och latte :)

Jättemycket sallad

Ja jag fick ju som sagt en bunt med sallad idag.



Vad gör jag med den? Ska jag bara överdriva med salladsblad i alla sallader eller finns det något recept?

Ehm....

Jag hade jättebra planer för den här dagen men någonstans gick det helt fel. Gröt och latte till frukost som vanligt. Sedan var planen att jag skulle cykla ut till en kompis och få sallad av henne (hon hade för mycket i sin trädgård) och sedan åka hem och äta pestokyckling med sallad till lunch och sedan torsk till middag. Nu fastnade jag hos kompisen ett tag och det tog längre tid än vad jag trodde att handla på vägen hem ( envis 2,5-åring). Så det fick bli en nutrilettbar och tre plommon (44 kcal) i farten och torsk när jag kom hem istället.

200.0 gram torsk 186 kcal
120.0 gram gurka 14 kcal
1.5 dl KESO mini (Arla) 95 kcal
5.0 st oliver gröna, inlagda 30 kcal
50.0 gram blandad sallad och ruccola 9 kcal
1.0 st tomat 13 kcal
0.5 portion Latte 66 kcal
= 413 kcal

Men jag fick bara i mig hälften av salladen, resten får bli lunch imorgon. Så lunchen slutade på 333 kalorier. Oops.

Stekt torsk med sallad. Orkar inte skriva ut receptet för det är inte så avancerat. Stek torsken med salt och citronpeppar, hacka ihop salladen och ät.


Hela min cykeltur gick förresten på 605 kalorier sammanlagt så cykla lönar sig ;-)


På kvällen var då tanken att jag skulle äta resten av salladen och pestokycklingen men jag var inte hungrig alls. Det fick bli en smoothie (180 kcal) och isthé. Och så åt jag sammanlagt 11 små plommon (189 kcal) till utspritt under resten av dagen

Man kan säkert göra på massor av olika sätt men jag ställer in ett stort glas med 1 dl vatten och en thépåse ( Jag tog Rooibos men favoriten är chai och det hade jag inte hemma idag) och 1 sukett. Sedan kör jag på full effekt i 1,5 minut. Sedan häller jag ner så mycket is jag kan i det ( tar ut thépåsen såklart) och fyller upp med mjölk. Gott gott. Och typ 35 kalorier pga mjölken. Annars inga.

Isthé


Klockan är snart 8 så jag ska snart sätta mig med ett glas darling rubarb och en nutrilettbar och sedan är ätandet slut för idag. 1664 slutade det på idag och då har jag inte räknat bort cykelturen så egentligen blev det väl helt för lite men jag är iallafall inte hungrig.

Imorgon är det vägdag :S

Tomat!

Haha, kollade nyss igenom mina recept för de senaste dagarna och jag äter ju tomat varje dag, haha. Jaja, det hade jag ingen aning om :-)

Fläskytterfilé med senapssås och varma grönsaker.

Idag blev det en promenad med kompis plus sovande lilltjej i vagnen efter fikat. Jag tror vi kan ha gått i kanske 45 minuter eller nått (-105 kcal). Mellanmål glömde jag helt bort och jag var helt oinspirerad till middag (det är väl värmen) så jag bara tog något i affären och blandade med grejer jag hade hemma. So here goes:

Fläskytterfilé brukar alltid vara gott och gissa om jag blev överlycklig när jag såg att den bara innehöll 116 kalorier/100 gram! Färdigmarinerad och allt. dadeltomater blev det också, de var billiga och såg fina ut ( ja det är roligare att äta mat som ser fin ut ;-) )

Jag tog 200 gram fläskytterfilé (232 kcal) Och stekte på hög värme i några minuter på var sida. Sedan fick den ligga under lock på låg temperatur i säkert 10-15 minuter. Dadeltomaterna (150 gram = 30 kcal) delade jag på längden, vände i vitlök, salt, peppar och 1 tsk olivolja (44 kcal), sedan stekte jag dem med den öppna sidan ned tills de fick fin färg.
90 gram broccoli (32 kcal) och 60 gram haricort verts (24 kcal) kokade jag i grönsaksbuljong i 2 minuter.

Senapssåsen gjorde jag av 2 dl Viktväktarnas Creme Fraiche (120 kcal OBS: Vanlig lätt creme fraiche innehåller 340 kcal på 2 dl!!! Så det är ganska stor skillnad där), 2 msk senap (28 kcal), 1 klyfta vitlök (4 kcal) , 1 tsk soja (2 kcal) och salt&peppar. Jag tog 60 gram av den = 39 kcal.







Så hela middagen (som blev ENORM) slutade ändå på bara 401 kcal!



Fläskytterfilé med senapssås och varma grönsaker.




Så ytterligare en nutrilettbar senare så står jag på 1723 kcal sammanlagt idag ( 1618 om man drar av barnvagnspromenaden) och jag känner mig ganska nöjd. Kanske blir en nutrilettshake (100 kcal) sen om jag blir hungrig senare. Klockan är trots allt bara 20,00...

Världelös lunch

Två kompisar ville fika idag och det fick jag veta en halvtimme innan. Så jag åkte hemifrån vid 11 och min goda kyckling från igår (som skulle bli lunch idag)  får bli lunch imorgon istället. Så min lunch idag blev två nutrilettbars och en soja-latte. Inte helt exemplariskt kanske men jag blev mätt och det blev helt ok med kalorier (588 sammanlagt och min lunch ska ligga på ca 616.)


Baconinlindad kyckling med pestokeso

Idag börjar min mans andra semesteromgång så vi slog på stort och firade med kyckling. Jag hittade ett recept på pestofylld kycklingfilé och efter lite modifiering så blev det baconinlindad kyckling med pestokeso. Jajjemänsan. 605 kalorier per portion så jag klarar mig ändå :)

Baconinlindad kyckling med pestokeso 4 portioner
4 st kycklingfiléer
1,5 paket bacon
40 gram pinjenötter
1 kruka basilika
1 msk parmesanost, riven
1 msk olivolja
1 dl KESO mini (Arla)

Att ha till
100 gram babyplommontomater
100 gram champinjoner.

Rosta pinjenötterna och mixa med basilika, vitlök och salt till en slät pesto. Jag tog inte alla pinjenötterna utan lämnade kanske en matsked som jag grovhackade istället.

Blanda i parmesan, 0,5 msk olivolja och de grovhackade pinjenötterna. Peppra med svartpeppar och rör ihop. Här tog egentligen receptet slut men jag tyckte det blev så himla lite så jag funderade på vad jag kunde fylla ut med och kom fram till att Keso var en jättebra grej ;-)

Skär en skåra i kycklingfilléerna och fyll med peston. Enligt receptet skulle man fästa öppningarna med tandpetare men alltså, jag har provat det förr och det GÅR inte (eller så är jag helt värdelös). Det bara rinner ut och blir kladdigt.

Så eftersom jag hade en hel del kalorier kvar så tog jag bacon och lindade in dem i. Tadaaa. Inget kladd :)

Stek med resten av olivoljan på medelhög värmde i 8 minuter på vardera sida. Jag lät dem ligga kvar på eftervärme i säkert 10 minuter eftersom resten av familjens ris segade men tack vara baconen så höll de sig saftiga ändå. Det som rinner ut är jättegott att ha som det är som sås till.

Stek tomaterna och champinjonerna i kryddor du gillar ( jag tog vitlök, basilika, salt och peppar) och servera till.


Alltså det blev så gott att jag höll på att trilla av stolen. Och 605 kalorier!

Så inklusive frukost och 2 nutrilettbars som mellanmål hamnade jag på 2108 kalorier. Men eftersom jag gick 70 minuter med barnvagn (163 kcal) och sedan 35 minuter i rask takt (142 kcal) så slutar jag på 1803 kalorier sammanlagt idag :)

Sojabiffar

Sist jag gjorde sojabiffar så tog jag i lite och gjorde jättemånga. Så jag frös in till dagar när jag inte orkar laga mat (eller har något hemma). Idag var en sådan dag vid lunch. Jag tog fram en sojabiff (122 kcal) och rörde ihop sallad på sånt jag hade hemma. 90.0 gram tomat (18 kcal), 1.0 dl KESO mini (Arla) (63 kcal), 1.0 dl böngroddar (0 kcal), 1.0 tsk olivolja (44 kcal) och ihop med en halv latte (66 kcal) och en nutrilettbar (228 kcal) så slutade lunchen på 541 kcal. Perfekt.


Sojabiff med miniplommontomater, minikeso, böngroddar, olivolja och ruccola.


Och såhär gör man sojabiffar:

Sojabönsbiffar med zucchini
3 dl sojabönor
1 st zucchini
1 purjolök (inte bladen)
2 ägg
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm peppar
1,5 dl ost 17 %

1. Blötlägg sojabönorna över natten (tror det är ca 10 timmar men det är inte jättenoga). Koka de sedan ihop med grönsaksbuljong i 1-2 timmar. Det blir jätteskummigt men det är bara att ta bort. Häll av vattnet och skölj när de är klara.

2. Riv zuccini och ost och finhacka purjolöken.

3. Mixa sojabönorna ihop med vitlöken och blanda med alla andra ingredienser

4. Klicka ut 9 biffar på bakplåtspapper och in i ugnen på typ 225 grader tills de har fått fin färg.

Darling rubarb

Min nya vän när sötsuget knackar på dörren! Inte sådär äckligt sliskigt söt heller som annan fun llight är.

Fun Light Darling Rubarb

55 minuter

Jag kom faktiskt ut igår :) 20.45 gick jag ut i hopp om att det inte skulle vara stekhett längre men det var det ju. Men jag gick i skogen så det var mycket skugga.

Skogen. Ursäkta usel mobilkamerakvalitét


21.40 kom jag hem igen.

När jag var ute och gick så slog tanken mig att det kanske hade varit kul att springa också. Men jag orkar springa typ 2 minuter och sedan kan jag inte andas så det där med kondition kanske skulle vara en bra sak att öva upp. Springa en minut, gå en minut osv. Kan man göra så? Det kanske är en idé isåfall... Ska prova nästa gång tror jag. Har bara lite problem med att springa offentligt, det ser så himla löjligt ut när folk joggar ju, haha...

RSS 2.0