Jajaja....

Igår åt jag bara lunch och sedan blev det nutrilett resten av dagen. Så himla dumt men jag orkade inte. Jag åt lunch på espresso house och jag har mailat och frågat om innehållsförteckning på maten så att jag kan räkna ut vad jag kan äta och inte men inget svar...SÅ jag får chansa lite och räkna i överkant så det inte blir fel. Igår åt jag bondsallad och det var i princip bara vita bönor, ägg, lufttorkad skinka, böngroddar, sallad och pesto. Så jag tror att det var ganska lugnt. Jag åt till och med ett halvt bröd för jag tror att det var för lite i salladen :)

I förrgår åt jag fläskytterfilé i den där goooooda limesåsen jag tipsade om för ett tag sedan. Till det åt jag kokta grönsaker och JA, jag fotade det men det såg inte alls gott ut så ni får inte se ;-)

Idag måste jag göra något med blandfärs för A köpte 1,5 kilo förra veckan och den går ut imorgon så jag får hitta på något för frysen är full ;-)

Jag har förresten suktat efter en tröja jääääättelänge. Jag missade den när den såldes i affären och jag missar den varje gång på tradera. Igår så hittade jag den helt ny med lappar på tradera, budade och fick den! Blev alldeles överlycklig tills jag insåg att jag i min glädjeyra hade missat att den var i storlek 34 (!!!). Oops. Jag kan bara hoppas på att:
1 Den är stor i storleken
2. Den är töjbar (det är en vanlig bomulls t-shirt)
3: Jag går ner mina sista 10 kilo snabbt så att jag slipper vänta på att kunna ha den.

Vi får se, jag har 38 nu men kan ha 36/S om det är trikå så jag hoppas att jag har tur....


Nu kör vi!

Ok jag har varit jättelat jag vet. Jag har inte tid att skriva in allt här, jag har det på viktklubb.Dessutom ser det ganska lika ut med frukost och mellanmål. Jag kan dela med mig av recepten och hur det går istället så blir det mindre stressigt :) Nu kör vi igen! Vikt i måndags 75,6.

Middag i går:
45.0 gram sparris 10 kcal 165.0 gram champinjoner 40 kcal 185.0 gram kycklingfilé 194 kcal 45.0 gram mungbönor kokta utan salt 40 kcal 120.0 gram zucchini 18 kcal  = 302 kcal



Middag i förrgår:

1.0 st tomat 13 kcal 125.0 gram lax 226 kcal 116.0 gram avokado 186 kcal 40.0 gram sojabönor kokta 58 kcal 40.0 gram mungbönor kokta utan salt 36 kcal 58.0 gram Nutrilett meal 220 kcal = 519 kcal




I måndags spelade jag badminton 1 timme och ikväll blir det badminton igen!


Baaaadmintooooon

Nu har jag varit och spelat badminton. Alledles jätteroligt är det fast det var lite avdankat idag så jag vet inte om jag blev så himla svettig...Men men.

Vägdagen blev ju fiasko, jag glömde väga mig och dagen efter vägde jag så mycket (75,9) att jag skämdes. Men idag vägde jag 74,8 så jag går efter det och är glad :)

Jag är kvar...

Usch vilken ångest jag får när jag inte uppdaterar på ett par dagar... Jag har iallafall skött mig i veckan, det har bara inte funnits tid till att dokumentera allt för det har varit lite hektiskt med skolstart och inskolning på dagis. Men jag har hållt mig till det jag ska och i onsdags började jag och 3 kompisar spela badminton. Ska göra det en gång i veckan nu så det är skitkul!
I går var jag och min man ute på restaurang för första gången på evigheter så jag hade ingen kalorigräns alls -  man måste få njuta ibland! Idag har jag varit i stugan för det var svärföräldrarnas sista dag här och på kvällen firade vi lilltjejens ettårsdag i förväg så det blev tacos. Imorgon är det vägdag och det känns inge vidare. Har jag tur så står jag iallafall still men jag tror inte det. Denna helgen var extrem!

Jag ska bli bra på att uppdatera snart igen, ska försöka att komma igång redan imorgon. Får väl börja med ett ångestinlägg om vad vikten hamnar på till att börja med...

75,5

Jag stod kvar på 75,5 idag, det var ju trevligt. minus 1,1 kilo denna veckan alltså. Idag har jag ätit frukost och 3 nutrilettbars till lunch och mellanmål. Jag har alltså varit i skolan och haft föreläsning tills nu. Nu ska jag snart gå och hämta stora tjejen på dagis och sen ska vi gå till affären och köpa lite grönsaker så att vi kan göra något med den sista tofun jag har i kylen, tror den blir gammal snart annars.

För lite mat idag.

Vi har sommarstuga  i samma stad som vi bor i  (alltså min mans familj hade den innan vi flyttade hit på riktigt) och nu är svärföräldrarna i den och bor där i några veckor. Detta innebär att vi äter där i princip varje dag. Det är jättetrevligt och så men det innebär ju också att man inte har speciellt mycket att säga till om med maten. Idag åkte vi dit ganska tidigt eftersom vi var lediga. Gröten hann jag med hemma och en halv smoothie med. Deras lunch var kycklingfile, sås, potatis, gelé och vanlig sallad. Det är ju trevligt om man äter sånt men jag fick ju ta kycklingfilé och sallad och det blir inte så himla kul i längden. JUst eftersom jag inte äter potais/ris/pasta så brukar ju jagförsöka ha lite roliga och mättande grönsaker till istället. isbergssallad, gurka och tomat är inte så mättande ( eller roligt för den delen). Dessutom blir det inte många kalorier. Så idag tog jag faktiskt en fullkornsmacka med brieost till. Ändå kom jag inte upp i några kalorier att prata om. En nutrilettbar till mellanmål och 30 minuters cykling senare så stod jag på typ 900 kalorier. nu har jag tagit två nutrilettbars till på kvällen för att jag inte orkade laga middag när vi kom hem och jag står på 1472 kalorier. Är faktiskt hungrig ( med all rätt) men det känns helt idiotisk att äta såhär sent.Kanske tar lite yoghurt eller något.

Vägdag imorgon, får se om jag hade en turdag när jag smygvägde mig och vägde 75,5 eller om det faktiskt har gått åt rätt håll :) Vägde ju 76,7 förra måndagen :S

Nä jag har inte gett upp

... Jag är bara såååå trött. Barnen är snoriga och förkylda, en av dem har öroninflammation och jag känner mig helt deckad jag med. Jag har börjat skolan och det tar på krafterna. Jag räknar kalorier och håller mig på den nivån där jag ska, lite under till och med för jag har så svårt för att räkna när vi äter hos svärföräldrarna som bor i stugan just nu. Jag tar nog i lite för mycket för att vara på den säkra sidan och då blir det nog lite fel. Men jag orkar inte skriva in allt. Ni vet ju typ ändå ;-) Ska bli bättre på att uppdatera så fort den här förkylningen har lagt sig och barnen inte vaknar 8 gånger per kväll...

Jag har iallafall en ny favoritgrej som jag har gjort tre dagar i rad fast med lite olika saker i, inte exakt samma alltid.

Jag tärnar ca 100 gram tofu och steker med grönsaksbuljong, lägger i zucchinicirklar, oliver, sparris och citronpeppar. Steker det tills det får fin färg. Sedan lägger jag i 3 stora plommontomater klyftade och en stooor näve ruccola i stekpannan. Sedan får det stå på låg värme tills tomaterna mjuknat och ruccolan gett lite smak till maten. Upp med allt inklusive all vätska som har kommit ur grönsakerna, det blir som en sås, på en tallrik. Så himla gott och enkelt. Och lite beroende på hur mycket av det olika man har men ungefär så hamnar det på 15-200 kalorier och man blir mätt! Första dagen gjorde jag det med quorn men jag tycket tofu är billigare och mättar bättre så jag kör på det nu :)

Har bild från i förrgår när jag gjorde det med quorn.


What, what, what?!

Jag fick världens chock när jag gick upp på vågen idag: 75,5 ! Har det äntligen lossnat igen?

Igår blev det nutrilett och smoothie till lunch, nutrilett till mellanmål, kyckling med sallad till middag ( åt hos svärföräldrarna som är här i sommarstugan igen)  och när jag kom hem åt jag smoothie och nutrilett igen för jag låg bara på typ 1500 kalorier. Räknar jag med en cykeltur på 45 minuter så låg jag på ännu mindre. Nu slutade dagen på 1613 med cykelturen inräknad.


Och för att svara på Maggan kommentar på förra inlägget så jag får förklara mig: Ja jag vet att det finns wok och sallader på högskolan men det är för det första världens tråkigaste sallad ( isberg/tomat/majs- typ) plus att det är pasta i och jag äter inte pasta, bara fullkorsnpasta IBLAND. Samma sak med woken, det är nudlar i. Det är därför jag tänker låta bli. Någon gång ibland är ingen katastrof men jag kan inte äta så flera dagar i veckan. Att ta med luncher är ett alternativ som jag ska försöka ta till så ofta jag orkar/hinner :)

Lite bättre

Vägde mig idag igen, det kändes lite bättre 76,3. Det var säkert pizzan i förrgår som låg kvar och jäklades med mig.

Nu är mammaledigheten slut och nu ska jag börja plugga igen Tva dagar i veckan kommer jag att vara iväg :). Det kommer bli myyyycket nutrilettluncher framöver känner jag. Det finns typ bara mackor av vitt bröd på skolan. Och så riktig mat då men jag är inte riktigt beredd att äta ute och inte ha koll på vad som finns i maten, än. Inte två-tre dagar i veckan iallafall.

Tillbaka igen!

Alltså, det är inte klokt var 3 helger utan regler kan göra! Jag har skött mig jättebra i veckorna men helgerna har pajat allt. Nu är det skärpning och inga undantag på ett tag. Vägningen idag blev 76,7 vilket jag skyller lite på pizzan vi vräkte i oss igår efter den långa resan och bristen på ork att laga egen mat. Jag hoppas verkligen att den bidrog till den vikten för annars har jag bara gått ner 1 hekto denna veckan :( Och typ 0,6 kilo på tre veckor). Nä nu är det dax att ta tag i det ordentligt igen.

Idag åt jag gröt och drack latte till frukost. Vid llunch varr jag ute och gick med barnen så jag åt en nutrilettbar för jag var så himla hungrig. Till (sen) lunch fick jag användning av mina katareller som vi plockade i gränna


Jag stekte 150 gram kantareller m vitlök, salt, peppar och 0,5 msk smör. Slängde ner 100 gram skivad zucchini och 100 gram röd quinoa. I slutet la jag i en näve tatsoisallad också. Det blev faktiskt jättegott :) Fast som vanligt med quinoa så ser det inte sådär jättegott ut tyvärr.  Men som sagt, gott och bara 210 kalorier :)



Det blev nutrilett och smoothie till mellanmål,

Till middag gjorde jag nötfärsbiffar med lite keso i. Det är gott med keso i för de blir lite saftigare, dessutom gick den ut imorgon så jag behöver göra av med den ;-)

850 gram nötfärs, 1 ägg och 125 gram minikeso. Jag gjorde 21 små biffar och satte in i ugnen på 225 grader men jag minns inte hur länge...Tills de såg fina ut typ ;-)

Sedan hade jag en avokado som inte var så himla mogen så jag skivade den och stekte ihop med sparris och tatsoisallad. Kryddade med salt, citronpeppar och vitlök.

Salladen och så fyra biffar blev 539 kalorier tydligen. Jättekonstigt, jag måste ha gjort något fel känns det som.  4 små pluttbiffar kan väl knappast bli 363 kalorier....Ska räkna på det.

Här är maten iallafall :) Det blev jättegott.


Så nu ligger jag på 1942 kalorier idag, förutsatt att biffarna stämmer.

RSS 2.0