Kompis det går bra nu!

Jo Stina nu kör jag såhär en vecka, jag måste. Jag kan inte gå ner 38 kilo och ge upp 7 kilo innan målet. Detta är bara en vecka för att få motivation att laga god och nyttig mat igen :-) Jag ska inte leva på pulver för alltid, jag  vet att det är fel.

Precis vad jag behövde, nu rör det på sig. Bye bye 73.X , nu är jag tillbaka  på 72 kg igen och det är bra. Sätter ett realistiskt mål på 69 innan jul.  Allevos Thaisoppa suger, den är inte god alls. Inte äcklig men inte god. Tur att jag bara har 12 påsar kvar ;-)

 Igår åt jag marierade bönor till lunch, det var jättegott. Jag la vita bönor och borlottibönor i en burk, tryckte i en vitlöksklyfta, en halv kruka basilika, lite olivolja, citronpeppar och salt. Lät det stå över natten. Dagen efter la jag i ruccolasallad, lite matlagningsyoghurt, strimlade soltorkade tomater och några oliver. Mums.

Ny strategi

Ja det går ju helt värdelöst just nu och det började med att bara en kort tid efter att jag tog nya  tag så blev jag inlagt på sjukhus för att jag hade vätska i lungan. När jag kom hem låg jag bara och tyckte synd om mig själv och åt precis vad jag ville. Precis när jag var på bättringsvägen så åkte vi på magsjuka. I en dag åt jag ingenting och sedan var jag hungrigare än någonsin. Detta gjorde att jag tappade motivationen HELT! Står på hemska 73-nånting tror jag, har inte riktigt våga väga mig än, och har NOLL motivation. Helt värdelöst. Dessutom är jag jättetrött för barnen sover inte jättebra just nu plus att det är mörkt och kallt och tråkigt. Så att varje dag stå och väga mat och hitta på fyndiga maträtter känns sådär just nu. Så idag satte jag mig ner och kom fram till en ny plan för att det inte ska spåra ut helt. Jag ska göra något som egentligen är helt emot mina principer - jag ska kura! Allevo blir det för det såg godast ut. Jag ska bara göra det i 8 dagar till att börja med och jag ska inte göra det fullt ut eftersom jag fortfarande ammar lite lite. Anledningen till att jag gör det här är för att få igång motivationen igen och för att det är enkelt. Jag slipper väga mat och hålla på. OCH jag slipper fundera ut vad jag ska äta hela tiden.

Planen ser ut såhär:

Frukost:
Latte = 100 kalorier
AllevoShake Choklad 110 kalorier
Frukt

Lunch
Lagad mat med kött/bönor och grönsaker. Pasta/ris/potatis de dagar jag tränar, inte annars.
Kalorier= Olika men ca 3-400.

Mellanmål
Latte = 100 kalorier
AllevoShake Choklad = 110 kalorier

Middag
Allevoshake Thaisoppa=110 kalorier


Mellanmål
AllevoShake Choklad=110 kalorier
Frukt

Det blir alltså ca 1000 kalorier om dagen plus frukt.

Jag provar och ser om det hjälper mig att komma igång igen. Jag känner mig peppad!

Nämen ;-)

Igår låg kameran på bordet när vi skulle äta och det insåg jag precis innan jag satte gaffeln i maten så here goes:



125 gram lax ( ungsstekt kryddad med citronpeppar och salt)
Kall röra; 80 gram 8% matlagningsyoghurt, 20 gram gurka, 100 gram bönmix från GoGreen ( vita bönor, borlottibönor och kikärter) en näve vintersallad. Krydda med salt, vitlök och citronpeppar.

Fast lilla tjejen åt nog upp alla mina kikärter. Sedan doppade hon sin kycklingkorv i såsen som blev över på min så detta går nog hem hos barn med haha ;-)

72,3 kilo i morse!

Jag ÄR kvar!

Jag uppdaterar helt värdelöst jag vet! Men jag har stått lite still ett tag och skolan ta massa tid så jag har inte haft tid/ork att sätta mig här. Har tagit ett ryck och står på 72,5 nu. SKA väga något på 60 innan året är slut. Sådeså!

Ska försöka bättra mig med att skriva ner och rapportera!

RSS 2.0