Malmö

Jag vägde mig idag eftersom jag inte kommer vara hemma på min vägdag (åker till malmö om en timme och stannar till tisdag eller onsdag). 73,5 blev det iallafall. Nu måste jag packa och klä på barnen!

Bilder

Äh jag fick en stund över så here goes:





Det är så lustigt egentligen för man tror ju inte att man kan äta sånt här när man går ner i vikt. Men baraman håller sig till sin kalorinivå så är det ju lugnt. Det knepigga med sånhär mat är dock att man blir proppmätt direkt, nästan som att man mår illa men sedan blir man hungrig efter typ 30 minuter igen. Så det är en anledning till att jag i vanliga fall låter bli sånt här. Jag åt 2 för 20 minuter sedan och jag blev jättemätt. Men nu hade jag lätt kunnat trycka i mig en till haha. Men jag låter bli det och dricker vatten fram tills att jag ska spela badminton och sedan får det blir nutrilett efteråt :)

Pizzabullar!

Japp ni läser rätt, jag har bakat pizzabullar idag :)  230 kalorier styck så jag får äta 2 stycken till middag idag. Får äta 507 till middag men jag måste ha en nutrilettbar efter badmintonen ikväll. Har sparat kalorier från lunchen så det finns kvar ;-) Bild på bullarna kommer sen, just nu står de och svalnar och ser snygga ut.

Såhär gjorde jag iallafall:

2 dl kallt vatten
1/2 paket jäst (25 g)
2 dl vetemjöl
2,5 dl rågksikt
1 tsk salt
2 msk olivolja

Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Rör ner mjölsorterna. Knåda och låt sedan jäsa i minst 30 minuter.

Kavla ut och lägg på fyllning, jag valde:
70 gram tunnt skivade champinjoner
128 gram dolmio tomatsås
190 gram 17% ost
50 gram creme fraishe (klickade ut tsk-stora klickar över.

Rulla ihop och skär försiktigt 10 skivor och lägg i stora muffinsformar. In i ugnen på 250 grader i 15 minuter ( jag har varmluft så om du inte har det så kanske det får vara lite längre)

Bildbevis.

Det har tagit ett tag för mig att samla mod till detta men nu kommer det.. Sista bilden är på 76 kilo men jag har inga nyare bilder än så på mig. Det kommer snart.


051213 Som absolut störst. 110 kilo 4 dagar efter förlossningen med första dottern.



051224 Lite har förvunnit men det är fortfarande jättehemskt. 107 Kg.


060607 har tagit tag i vikten på allvar sedan Mars 06 och här kommit ner till 95 kilo.


060713 Stod ganska still under sommaren 2006. 92 kilo


061209 På min dotters ettårskalas. Hade tagit tag i vikten igen och stod på ca89 kg.


061216 Vägde ca 86-88 kg. Blev gravid två veckor senare men lyckades gå ner till 77 kilo innan det vände och jag började gå upp pga graviditeten igen.


071208 Andra dottern är 2,5 månad och jag väger ca 91 kilo. Gick upp till 98 med henne i magen.


080708 Har varit stenhård sedan mitten av maj och väger här 82 kilo.


080724 Väger 80 kilo.



080725 Äntligen nere på 79 :)


080824 76 Kilo

Omelett med avokado, feta och röd pesto!

Jag skulle ju inte smygväga mig men jag råkade göra det ändå. 73,7 :(wohooo) Men nu kommer jag inte hålla det tills på måndag bara för det, haha. Nädå, det ska säkert gå. Det måste det.

Idag gjorde jag omelett, det är inte varje dag jag gör det. Jag borde dock göra det oftare för det är gott, mättande, nyttigt och lätt att variera.

Idag tog jag 2 ägg (146 kcal) 80 gram avokado (128 kcal) 10 gram Röd Pesto (55 kcal) 28 gram Apertina feta 10% (49 kcal)
Och rörede ihop. Kryddade med lite salt, svart+vit+citronpeppar och gurkmeja. Hälde upp i en liten stekpanna och lät stå på låg värme. Hackade en näve ruccola och la över omeletten när den fortfarande var kladdig överst. La på ett lock i 4-5 minuter och sen var det klart!

= 378 kcal för allt (orkade inte räkna ruccolan för det är typ "0, ingenting" och sånt orkar jag inte hålla på med ;-)

MUMS

Paj och barnens mat

Vissa dagar orkar man bara inte laga mat. Av gammal vana vet jag hur enkelt det då är att köpa en Billyspizza, åka till McDonalds eller kränga en chokladkaka. Nu har jag inte gjort detta på jättelänga utan istället tagit till nutrilettbars. Oftast har det funkat men det är inte alltid man är sugen på chokladsmak när man är hungrig. Så nu har jag gett mig sjutton på att hitta ett alternativ och här är det: Felix fullkornspaj! Den finns i flera olika smaker men jag tog Skinka och Zucchini med basilikakräm idag. En portion är 396 kalorier ( jag får äta 507 till både lunch och middag) och den är faktiskt god! På riktigt. Min man smakade och han blev också överaskad. Helfabrikat tillhör inte mina direkta favoriter annars. Men denna kostar 20 spänn, tar 4 minuter att värma och är god! Jättebra alternativ när man inte orkar ställa sig och laga egen mat.




Jag brukar få frågan om hur jag gör med barnen när jag ska gå ner i vikt så därför tänkte jag förklara det och dessutom ge ett alternativ från idag.
Oftast äter vi samma kött, jag lägger bara till mer grönsaker till mitt och potatis/pasta/ris till man och barn. Det funkar jättebra för det mesta men ibland orkar man inte (som idag). Man kan göra jätteenkla saker som ändå är nyttiga och barnvänliga (för kräsna treåringar...). Jag skivade kycklingkorv och kokte fullkornsmakaroner - so far - jättenkelt. Sedan hällde jag ner ett par deciliter frusen broccoli/blomkål/morotsmix i mixern. Ner med några matskedar tomatpure, en halv grönsaksbuljongstärning, ½ vitlöksklyfta, ett halvt paket matlagningsgrädde och ca 50 gram grovt hackad zucchini. Mixade till en jämn smet och rörde ihop med korven och makaronerna.


Häll ner allt i en ungsform och hyvla över ost och ställ in i ugnen på 200 grader  tills osten har fått färg. Även om maten är fullspäckad med grönsaker så lägger jag ändå dit lite grönsaker så att de fattar att man ska äta det också. Jag smyger bara i mer än vad de annars skulle lyckas peta i sig ;-)


Godkänt av 3-åring och 1-åring :)

Reklam!

För er som söker inspiration och inte tycker att det duger med bara mig så måste jag få tipsa lite om en av dem i mina länkar: Bina (tryck på namnet så kommer ni dit) GRYM TJEJ som viktväktar till skillnad från mig.

Vägdag

Äh mina vägdagar är så bråkiga, det blir alltid lite mer än mitt i veckan. Måste sluta smygväga mig, haha. 74,4 idag.

Ikväll blir det badminton! Och nu har jag bestämt mig för friskis och svettis :) Ska bara prova först.

Vaaa?!

Vågen var trevlig mot mig i morse: 74.1. Ska egentligen bara väga mig på måndagar men nu när det går neråt igen så är det kul ;-) Undrar om det bara var flyt eller om jag kan lyckas komma nertill 73.x tills på måndag... Önsketänk. Viktklubb kommer få spunk iallafall för jag vägde 75,9 på förra vägningen ( men det var oflyt, vägde nog itne så mycket egentligen).

Träning...

Vi spelar ju Badminton 1-2 gånger i veckan (varannnan vecka måndag+onsdag och varannan vecka bara onsdag) men det känns inte som att det räcker. Jag känner att jag behöver muskler och jag behöver bli fastare. Jag hade 4 prova-på-pass på S.A.T.S och idag bestämde jag mig för att prova på spinning. Alltså, det är ett litet mörkt rum, jättemysigt och så men jag kom in sist ( hade nån slagt introduktion till omklädningsrummet eller nått först) och fick välja en cykel längst fram i rummet (Hallå, precis vad man vill som ny...) och en högljudd tränare förklarade för mig hur jag skulle ställa in cykeln. Alla (unga, snygga smala med dyra träningskläder) glodde och jag trodde jag skulle dö. Under hela passet kändes det som att alla tittade på mig (bakifrån och av alla ställen) och kollade på alla fel jag gjorde. Gud vilken ånget, jag är inte sugen på att åka dit igen.

När jag kom hem satte jag mig och kollade upp Friskis & Svettis och insåg att det för det första inte har samma sjuka priser och för det andra inte samma statuspress. Jag tror att det får bli Friskis. Det blir jag och pensionärerna :)

Segt men nystart!

Det har varit så himla segt på sista tiden, det har liksom inte hänt något och då är det inte lika kul att skriva här  tyvärr. I måndags gjorde jag en omräkning på viktklubb och fick fram att jag skulle äta 1689 kalorier istället för 2052. Inte konstigt att det har stått still. Synd att de inte informerar om när det är dax att sänka kalorigränsen. Efter 4 dagar med den nya kalorigränsen så har det lossnat och vågen stod idag på 74,7 :)

Jag har fått ett lite knäppt problem förresten. Jag har kommit till en vikt som är ganska normal. Jag ser inte smällfet ut längre, jag ser nog ganska vanlig ut. När jag träffar nya människor så känns det som att de tycker att jag är skitlöjlig för att jag inte äter viss mat. Man känner sig en såndär fjortisbantare som petar i maten typ. Men jag vill inte sabba det som jag har satt igång, jag vill bli färdig. Och de har ju ingen aning om hur jag har sett ut, de vet ju bara hur jag ser ut nu. Och jag tänker inte äta en massa skit när jag har nått min målvikt heller, jag vet ju att jag mår bättre av bra mat. Men just nu känns det som att jag hela tiden får försvara mig själv. Det är värt det men det är tråkigt i längden... Jag petar inte i maten, jag äter bra mat. Men jag äter inte ute för där har jag inte koll på maten. Jag kommer att göra undantag när jag är färdig med viktnedgången men nu är det stenhårt till målet. Så är det bara, jag ska dit.

PS: Tröjan gick på förresten :)

RSS 2.0