Pizzabullar!
Japp ni läser rätt, jag har bakat pizzabullar idag :) 230 kalorier styck så jag får äta 2 stycken till middag idag. Får äta 507 till middag men jag måste ha en nutrilettbar efter badmintonen ikväll. Har sparat kalorier från lunchen så det finns kvar ;-) Bild på bullarna kommer sen, just nu står de och svalnar och ser snygga ut.
Såhär gjorde jag iallafall:
2 dl kallt vatten
1/2 paket jäst (25 g)
2 dl vetemjöl
2,5 dl rågksikt
1 tsk salt
2 msk olivolja
Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Rör ner mjölsorterna. Knåda och låt sedan jäsa i minst 30 minuter.
Kavla ut och lägg på fyllning, jag valde:
70 gram tunnt skivade champinjoner
128 gram dolmio tomatsås
190 gram 17% ost
50 gram creme fraishe (klickade ut tsk-stora klickar över.
Rulla ihop och skär försiktigt 10 skivor och lägg i stora muffinsformar. In i ugnen på 250 grader i 15 minuter ( jag har varmluft så om du inte har det så kanske det får vara lite längre)
Såhär gjorde jag iallafall:
2 dl kallt vatten
1/2 paket jäst (25 g)
2 dl vetemjöl
2,5 dl rågksikt
1 tsk salt
2 msk olivolja
Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olja. Rör ner mjölsorterna. Knåda och låt sedan jäsa i minst 30 minuter.
Kavla ut och lägg på fyllning, jag valde:
70 gram tunnt skivade champinjoner
128 gram dolmio tomatsås
190 gram 17% ost
50 gram creme fraishe (klickade ut tsk-stora klickar över.
Rulla ihop och skär försiktigt 10 skivor och lägg i stora muffinsformar. In i ugnen på 250 grader i 15 minuter ( jag har varmluft så om du inte har det så kanske det får vara lite längre)
Kommentarer
Trackback